Wat doet een leefstijlcoach? Dit is een van de meest gestelde vragen en het is eigenlijk een allesomvattend manier om tot een evenwichtig leven te komen. Hierbij is voeding, beweging maar ook geestelijke gezondheid van belang.

Een leefstijlcoach behandelt geen ziektes of problemen, maar werkt met je toe naar een doel (van jou zelf). Bijvoorbeeld op het gebied van energie hebben of rust voelen.

Een leefstijlcoach zoekt met jou naar dagelijkse leefgewoontes die jou helpen om dat doel te bereiken. Bijvoorbeeld op het gebied van dagindeling, omgaan met stressprikkels, voeding, slaap of bewegen.

Daarnaast zorgt de coach dat je die gezonde gewoontes traint en zelf begrijpt hoe het bij jou werkt, zodat je steeds meer grip krijgt op het toewerken naar je doel.

Tenslotte ondersteunt een leefstijlcoach mensen om in hun dagelijks leven zelf betere keuzes te maken, gericht op de belangrijke pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Het belangrijkste kenmerk van een leefstijlcoach, is dat zijn of haar aanpak coachen als grondslag heeft.