Alexandra Caresani Personal Trainer Den Bosch

Mijn naam is Alexandra Caresani. Mijn roots liggen in Oostenrijk, maar ik woon inmiddels 22 jaar in Nederland. Als kind ben ik altijd met sport bezig geweest. Skiën, tennissen en zwemmen zijn sporten waarmee ik op jonge leeftijd begon en de top heb bereikt. Die interesse voor sport is altijd gebleven.

Vandaar dat ik in mijn loopbaan voor de studie Sportwetenschappen (Bewegingsleer) met als afstudeerrichting Medicijnen koos. In 1993 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Graz (Oostenrijk). In mijn afstudeerscriptie heb ik mij verdiept in gezondheid, bewegen en voeding.

In 2009/2010 volgde ik de opleidingen Personal Training, Vitaliteitscoach van Chivo in Houten en ik heb deze opleidingen met succes afgerond. De opleiding Gewichtsconsulent (BGN Gewichtsconsulenten erkende opleiding) is in het najaar van 2011 afgerond. Hierdoor ben ik lid van de beroepsvereniging gewichtsconsulenten.

In 2014 volgde ik die opleiding Stresscounseling en ook deze heb ik in 2015 met succes afgerond. Doordat ik opgenomen ben in het register Beroepsverening Gewichtsconsulenten Nederland worden de consults, in veel gevallen vergoed. Kijk op de website www.gewichtsconsulenten.nl voor een overzicht van de aangesloten zorgverzekeraars.

Verder heb ik in het verleden verschillende opleidingen gevolgd en bevoegdheden behaald. Waaronder zwemleraar niveau I+II, tennisleraar niveau I+II, skileraar hoogste niveau (Oostenrijks staatlich geprüft), voeding en sport en leraar windsurfen niveau I. Alle gevolgde opleidingen heb ik met succes afgerond.

Drs. Alexandra Caresani

1986 Gymnasium Hasnerplatz te Graz, diploma behaald. 1993 Karl-Franzens universiteit te Graz, afgestudeerd in de sportwetenschappen met afstudeerrichting medicijnen, beweging, voeding en gezondheid. Titel: Mag. Phil. (Oostenrijk) Drs. (Nederland, erkend door Ministerie van Onderwijs.) 1984-2000: verschillende sportdiploma’s behaald.

  • Zwemleraar niveau I+II
  • Tennisleraar niveau I+II
  • Skileraar hoogste niveau (Staatlich geprüft)
  • Voeding en sport
  • Windsurfen niveau I

2010 Opleiding Personal training en Vitaliteitscoach van het instituut Chivo.

2011 Opleiding Gewichtsconsulent van het instituut Sonnevelt.

2015 Opleiding Stresscounseling van het instituut Sonnevelt.

2018 Opleiding Mental Coach van het Instituut Sonnevelt.

2018 Opleiding Vitaliteitscoach van het Instituut Sonnevelt.

Wil je meer weten wat ik als Personal Trainer in Den Bosch kan doen voor jou?

Eerste sessie (intake gesprek) is gratis en zonder verplichtingen!