Leefstijl en burn-outcoach

Een integrale aanpak van jouw vitaliteit

Sporten en actief bewegen zijn onmisbare ingrediënten voor een gezond en vitaal leven. Het versterkt niet alleen je lichaam. Het prikkelt ook je geest en geeft je energie. En het mooie is: sporten kan ontzettend leuk zijn!

Heb jij geen plezier in sporten en bewegen? Als sportwetenschapper geef ik je alvast de sleutel voor succes: kies een beweegvorm waar je echt van geniet. Waarom? Bewegen met plezier is van groot belang.

Wil jij op een leuke manier werken aan je conditie en leefstijl? Ik wijs je als sportwetenschapper de weg en daag je uit.

De vitaliteitspiramide: 6 pijlers

In mijn coaching maak ik gebruik van de vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt. De basis van mijn manier van werken is gebaseerd op deze 6 pijlers. Al deze elementen dragen bij aan jouw vitaliteit en komen aan bod tijdens de coaching. Met veel bevlogenheid vertel ik je er graag meer over.

  • Zinvol leven
  • Ondersteunende relaties
  • Positief denken
  • Regelmatige herstelmomenten
  • Voldoende beweging
  • Optimale voeding

Nu al meer weten over deze 6 pijlers? Je leest het hier.

Het onzichtbare zichtbaar maken

Welke situaties herhalen zich in jouw dagelijkse leven? Voel jij je bijvoorbeeld overal verantwoordelijk voor? Of heb je moeite om rust in jezelf te vinden? Met systemisch werk word jij je bewust van deze dynamieken. Het raakt de kern en maakt de invloed van familiepatronen op jouw keuzes en gedrag zichtbaar. Je hier bewust van worden, geeft vaak al meer rust. Als systemisch coach begeleid ik jou op deze weg. Zodat jij de patronen die jou in de weg zitten leert doorbreken

Wat ik doe als leefstijl- en burn-outcoach?

Samen bespreken we welk doel jij wil bereiken. We gaan jouw dagelijkse leefgewoonten en ritme bekijken. Met welke bezigheden vul jij je dagen in? Hoe ga je om met stress en ontspanning? Ook analyseren we je voeding, slaap en bewegingspatroon.

Verder kijken we naar gewoontes, patronen en overtuigingen. Denk bijvoorbeeld aan een overtuiging zoals ‘niet lullen maar poetsen’ en ‘gewoon doorgaan’. Waar komen die overtuigingen vandaan? Waarom doe jij de dingen zoals jij ze doet? Met een tafelopstelling uit het systemisch coachen maken we dat zichtbaar. Of we maken gebruik van de natuur tijdens de wandelcoaching. Laat je verrassen hoe leuk en waardevol dit kan zijn.

Je leert begrijpen ‘hoe het bij jou werkt’. Waar jijzelf invloed op hebt. Niet alleen maar denken met je hoofd, ook met je hart. Met al die waardevolle inzichten kun je bewustere keuzes maken. Keuzes die passen bij jou en het leven zoals jij dat wil leiden.

‘Ik ben onder de indruk van dat je zo dichtbij mijn karakter en gedrag bleef waardoor ik inzicht kreeg en dingen kon veranderen die nodig waren om mijn doelen te bereiken. Dat was ook zwaar maar leidde snel tot resultaat. Ik gun ieder die het anders wil in zijn/haar leven dat te mogen meemaken wat ik in jouw begeleiding heb ervaren.’

Lucielle

‘Op het moment dat ik al een tijdje niet ‘lekker in m’n vel zat’ en ik worstelde om niet burn out te raken ben ik in contact gekomen met Alexandra. Hoewel ze heel goed mensen weer fit en gezond kan krijgen met gedegen voedings- en trainingsadviezen heeft ze mij vooral enorm geholpen met mijn mentale klachten. Ze heeft heel goed ingezien dat ik het meest geholpen was met meer inzicht in mijzelf en mijn functioneren, zowel thuis als op mijn werk. Die inzichten zijn het allerbelangrijkst geweest.’

Simone

Burn-outcoach: verminder je stressklachten

Je hebt het druk en last van stress. Wat doe jij dan? Veel van mijn cliënten gaan nog harder werken. Misschien herken je dat wel. ‘Ja’ zeggen als ‘nee’ echt beter voor je is. Sporten of tijd besteden aan je hobby? Nou ja ,dat komt dan volgende week wel. Of de week daarna… Dat je moe bent en lichamelijke klachten krijgt, negeer je. ‘Schouders eronder en gewoon doorgaan’ is wat je hoofd zegt.

En dat geldt echt niet alleen voor de hardwerkende ondernemers, managers of werknemers die ik in mijn praktijk zie met werkweken van 60 uur of meer. Ook als jij naast je baan of moederschap een druk (gezins)leven hebt of zorgtaken op je neemt, kan het leven voelen als een ratrace. Je zit veel in je hoofd en staat weinig stil bij je gevoel. Heb jij je dat wel eens gerealiseerd?

Verlang jij naar lekkerder in je vel zitten? Je stressklachten verminderen? Dan wordt het tijd om je hoofd eens ‘uit te zetten’ en te luisteren naar je gevoel. Je bent van harte welkom in mijn praktijk om dit in een fijne omgeving te ervaren. Als burn-outcoach (ook wel stresscounselor) begeleid ik al ruim 13 jaar vele cliënten naar een leven met meer energie, plezier en ontspanning.

Dat gun ik jou ook.

Reiservaringen die ik met anderen heb gemaakt

Jouw gratis kennismakingsgesprek plannen?

Ontdek wat ik voor jou kan betekenen. Ik verheug me erop om jou te leren kennen.