Over Alexandra

Wat wil jij later worden als je groot bent, Alexandra? Ik zei 'Liftbügelhalter’.

(een liftbügelhalter is een persoon die skiërs helpt met het in- en uitstappen van de sleeplift)

Ik had een doel voor ogen, maar mijn familie nam mij niet serieus. Sterker nog, ze lachten mij uit. Mijn reactie? Ik ging heel hard werken. Fysiek met veel topsport en mentaal met hard studeren voor mijn opleiding. Ik liet keer op keer anderen mijn grenzen bepalen. Misschien herken je dat wel.

Wat dit met mij deed? Je raadt het vast al.

Ik ging ver over mijn eigen grenzen heen en voelde niet meer wat ik zelf écht wilde. Dat heeft mij veel energie gekost. Een harde maar waardevolle les. Gelukkig heb ik geleerd dat het ook anders kan. Inzichten die te mooi zijn om niet te delen. Mijn wetenschappelijke kennis als sportwetenschapper en mijn jarenlange ervaring als leefstijl- en burn-outcoach zet ik daarom nu vol overtuiging in voor anderen. Ook voor jou!

Over Alexandra

Kies je voor mij als coach, dan weet je een aantal dingen zeker.

  • Een professioneel opgeleide coach met 13+ jaar ervaring.
  • Focus op de unieke combinatie van beweging, voeding én geest.
  • Persoonlijke, gedreven en realistische aanpak.
  • Confronterende vragen: voor inzichten in jezelf die de kern raken.
  • Praktische adviezen, tips en oefeningen.
  • Aanmoediging, inspiratie en een flinke dosis humor.
  • Geen quick wins, wel duurzaam resultaat.

Inmiddels werk ik vanuit mijn bedrijf Just Personal al ruim 13 jaar als leefstijlcoach en burn-outcoach. En begeleid ik met veel betrokkenheid mensen zoals jij naar de top van hun berg. Zodat jij jouw doel behaalt zonder dat het je te veel energie kost. En zonder dat jij over je eigen grenzen heen gaat.

Alexandra Van Straaten-Caresani

Just Personal: jij zit aan het stuur

Wat mij het meeste raakt als coach? Als jij jezelf beter leert kennen en ontdekt waarom je bepaalde keuzes maakt. Het besef dat je het ook anders kunt doen. Dat je regie hebt op jouw leven. Omdat jij zelf aan het stuur zit. Die transformatie vind ik fantastisch om te zien. Elke keer weer.

Wat het zo waardevol maakt, is dat jij de kracht en de antwoorden om te veranderen in jezelf vindt. Met mij aan je zijde om je de weg te wijzen. Ik moedig je aan, zet je aan het denken en zorg dat je niet uit de bocht vliegt. Zie het als dat ik een stuk met je meereis. Zodat jij daarna vol vertrouwen alleen verder kunt.

Heb jij dit ook nodig? Een coach die naast jou staat en jou de weg wijst zonder het stuur over te nemen! Neem dan het stuur in handen en plan jouw kennismakingsgesprek.

Mijn achtergrond

Hi, mijn naam is Alexandra Van Straaten-Caresani. Hoewel mijn roots in Oostenrijk liggen, woon ik al zo’n 26 jaar in Nederland.

Als kind was sport altijd al een passie van mij. Skiën, tennissen en zwemmen: ik begon er op jonge leeftijd mee. En ik heb daarin de top bereikt. Daar ben ik best trots op.

De passie voor sport en bewegen is altijd gebleven en heeft geleid tot mijn keuze voor de studie Sportwetenschappen (Bewegingsleer). Hierop volgden opleidingen voor personal trainer, vitaliteitscoach, mentalcoach en stresscounselor (stress- en burn-outcoach). Daarnaast heb ik de opleiding systemisch coachen succesvol afgerond. Ik ben geregistreerd BGN-gewichtsconsulent en ingeschreven in het register van Arts en Leefstijl.

De rode draad in mijn werk en leven: beweging, voeding en vitale geest.
Wil je meer weten over mijn opleidingen? Een volledig overzicht vind je hier.

Deskundige begeleiding

Zoek jij begeleiding van een gediplomeerd en ervaren coach met een brede blik? Met aandacht voor lichaam en geest? Neem dan contact met mij op.